sâmbătă, 30 decembrie 2017

3 motive să cumperi acum cizme și ghete de damă

Ca să nu te ia iarna pe nepregătite, ar trebui să-ţi cumperi de pe acum încălţămintea pentru zăpadă şi zile geroase. Uite la ce să fii atent când mergi la magazin!Fără tocuri! Primul lucru de care să ţii cont atunci când mergi la cumpărături: nu da banii pe încălţăminte de iarnă cu tocuri! Când vor veni zăpezile, gheaţa şi poleiul, îţi va fi imposibil să încalţi cizme cu toc înalt. Rişti să aluneci, corpul nu este susţinut corespunzător, nu vei avea stabilitate şi poţi să cazi. Nu mai vorbim despre eventuale accidente precum fracturi sau entorse.

Alege talpa plată! Încălţămintea trebuie să aibă talpa plată şi groasă, din cauciuc flexibil şi cu striaţii mai adânci. În acest fel, vei putea merge prin zăpadă fără riscul de a aluneca. Mersul în sine va fi unul mult mai comod, decât dacă ai purta încălţăminte cu toc.

Cumpără ghete îmblănite. Pentru zilele foarte geroase, ar trebui să ai o pereche de cizme sau ghete îmblănite. Asta, mai ales dacă, peste zi, ai de făcut multe drumuri pe jos. Poţi alege cizme căptuşite cu blăniţă artificială, burete sau material textil care imită puful etc.

Cizmele înalte te apără de umezeală. Faţă de ghete sau bocanci, cizmele înalte te vor proteja de umezeală în sensul în care blugii, pantalonii sau dresurile pe care le porţi nu vor intra  în contact cu zăpada. Asta, dacă nu cumva ai chef să te afunzi în nămeţi până peste genunchi. Practic, poţi merge prin zăpadă fără să stai apoi cu hainele ude pe tine întreaga zi.

Atenţie la cusături şi fermoare! Când alegi o pereche de încălţăminte trebuie să fii foarte atentă la îmbinări, cusături, fermoare, capse şi căptuşeală. Încalţă cizmele în magazin şi mergi câţiva paşi pentru a vedea exact cum te simţi în ele. Dacă te deranjează ceva, recomandat este să nu le cumperi! Să nu ai impresia că pe stradă te vei simţi mai bine în ele.

Ia cizme mai largi! Cizmele, ghetele şi bocancii de iarnă nu trebuie să-ţi vină fix pe picior. Asta, din trei motive. În primul rând, trebuie să ţii cont de faptul că vei încălţa cizmele peste ciorapi mai groşi. În al doilea rând, piciorul, pentru a nu îngheţa, trebuie să aibă spaţiu de mişcare. Nu în ultimul rând, dacă mergi mult pe jos şi prin zăpadă, picioarele obosesc mai repede şi există riscul să se umfle. Aşadar, cumpără încălţăminte puţin mai largă.  Doresti sa cumperi intra pe :
https://www.epantofi.ro/dama/cizme-si-altele/botine.html
Când porţi UGG-uri? Cizmele în stil UGG nu se încalţă când afară e noroi, plouă, e lapoviţă sau străzile sunt inundate din cauza topirii zăpezii. Asta, din simplul motiv că te vei uda la picioare şi vei strica şi încălţămintea. Acest tip de cizme se poartă numai pe vreme geroasă, dar uscată! Pentru a le spori impermeabilitatea, cumpără un spray special care protejează încălţămintea de umezeală.

Cizmele din cauciuc, doar când plouă. Sunt frumoase, colorate, cu imprimeuri florale, geometrice sau cu printuri din desene animate. Însă, cizmele din cauciuc nu sunt sănătoase pentru pielea ta. De multe ori, piciorul transpiră excesiv, iar umezeala nu se poate evapora. Astfel, rămâi cu picioarele ude întreaga zi. Când trebuie să le purtăm? Numai în zilele ploioase sau când afară zăpada se topeşte, iar pe jos sunt bălţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu